Protexx behandeling

 

Protexx Textile Protector “de juiste beslissing tegen vlekken!”

Ter bescherming van uw nieuwe stoffen zitmeubelen kunnen wij deze behandelen met Protexx.

De Protexx behandeling vormt een onzichtbaar, duurzaam schild rond elke vezel van de stof. Daardoor kunnen vloeistoffen niet intrekken en zijn ze makkelijk te verwijderen. Stof en vuil blijven op het oppervlak zitten en zijn daardoor met de stofzuiger makkelijk te verwijderen.

Dankzij Protexx textielbeschermer blijven uw stoffen meubelen er langer als nieuw uit zien!

Op aankoop van Protexx textielbeschermer krijgt u een garantie van 5 jaar. Dit geeft u een gerust gevoel. U weet immers dat, in het geval van een hardnekkige vlek, er gratis professionele hulp beschikbaar is volgens de geldende afspraken. De service gaat in voor 5 jaar ingaande op de dag van de levering van uw meubelen.

Wat te doen bij een vlek?

Volg de onderhoudsvoorschriften die vermeld staan op uw service-certificaat. Mocht u toch twijfelen, dan kunt u de telefonische hulplijn van het Protexx Service Bureau bellen. In het geval dat het u niet zelf lukt om de vlek te verwijderen volgens de Protexx aanwijzingen, komt er een professionele reiniger bij u thuis. Deze zal de vlek gratis voor u verwijderen.

Wat kost een Protexx behandeling?

De prijs van een Protexx behandeling bedraagt € 40,- per zitplaats.

De voordelen van Protexx textielbescherming samengevat:

  • Beschermt de stof tegen vlekken op basis van olie, water en vet;
  • Duurzame werking
  • Makkelijker en effectiever reinigen
  • Beschermt uw investering

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze verkoopmedewerkers.

 

Vlekkenwijzer van stoffen met Protexx vezelbeschermer

Wijn, frisdrank, alcoholische dranken, thee, koffie en andere waterachtige vloeistoffen.

Met een schone, goed absorberende doek zoveel mogelijk vloeistof opnemen. De resterende vloeistof uitspoelen met warm (niet heet)  water. Niet laten inweken. Alleen indien nodig de aanwijzing een onder ‘Vlekken op waterbasis’ volgen.

Slasaus, bakolie en andere olieachtige vloeistoffen

Met een schone, goed absorberende doek zoveel mogelijk vloeistof opnemen. Volg indien nodig de aanwijzingen onder ‘Vlekken op oliebasis’ Volg daarna de aanwijzingen onder ‘Vlekken op waterbasis’.

Boter, margarine, room en andere dikke vloeistoffen

Met een bot mes of een spatel voorzichtig verwijderen. Zoveel mogelijk opdeppen (niet vegen). Volg de aanwijzingen onder ‘Vlekken op oliebasis’, daarna de aanwijzingen onder ‘Vlekken op waterbasis’.

Vast voedsel, modder, roet en andere vaste stoffen

Oplepelen met een bot mes of een spatel. Opzuigen als het vuil is opgedroogd. Volg indien nodig de aanwijzingen onder ‘Vlekken op waterbasis’.

Kaarsvet

Verwijder het vet aan de oppervlakte met een  bot mes. Volg  daarna de aanwijzingen onder ‘Vlekken op oliebasis’. Of dek de vlek af met een aantal lagen keukenpapier en strijk het vet op met een warm strijkijzer.

Vlekken van fruit, bessen, vulpeninkt, emulsie, verf, bloed

Volg de aanwijzingen onder ‘Vlekken op waterbasis’, maar gebruik koud water, omdat met warm water in het weefsel wordt vastgezet.

Verf (op oliebasis)

Zoveel mogelijk met een bot mes of een spatel verwijderen. Opdeppen en de rest met terpentine verwijderen.Volg daarna de aanwijzingen onder ‘Vlekken op waterbasis’.

Braaksel en urine

Zoveel mogelijk met een schone absorberende doek verwijderen. Volg daarna de aanwijzingen onder ‘Vlekken op waterbasis’.

Schoensmeer, vet, smeer, motorolie

Volg de aanwijzingen onder ‘Vlekken op oliebasis’

Andere poetsmiddelen, teer, roest

Neem contact op met het Protexx Service Bureau.